Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öppnar nya förskolor i Viskan och Ånge

Humanistiska nämnden har gett klartecken till planerna på två nya förskolor med öppen verksamhet i Ånge kommun.

Beslutet är ett resultat av det behov som man ser bland asylsökande med barn, och kommer att finansieras genom det statsbidrag på 26,7 miljoner kronor som Ånge kommun har blivit beviljade för att täcka kostnader knutna till asylmottagning.

De öppna förskolorna kommer att vara till för alla barn i kommunen, oavsett nationalitet, och är i stort sett en kopia av den verksamhet som bedrevs i Ånge under 1990-talets flyktingmottagande.

"Tanken är att pedagogisk verksamhet ska erbjudas för barn i förskoleålder. Samtidigt får föräldrarna också möjlighet till ett socialt utbyte och språkträning", skriver humanistiska nämnden i sitt protokoll.

Som ST tidigare berättat så har verksamheten fått i uppdrag att hitta lämpliga lokaler i Viskan och Ånge, samt att rekrytera personal som kan arbeta vid dessa nya enheter. En ansökan om bygglov lämnades i mellandagarna in gällande en kontorslokal inne på den före detta kriminalvårdsanstalten i Viskan.