Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oppositionen segrade i Jamaica

Jamaicas oppositionsparti Labour Party (JLP) vann valet i landet med knapp majoritet. Med nästan alla röster räknade har partiet tagit 33 av 63 platser i parlamentet, mot 30 för regeringspartiet People's National Party.

Löften om jobb och lägre skatter lockade de väljare som tröttnat på åtstramningsåtgärderna under premiärminister Portia Simpson-Miller. Hennes parti ledde i opinionsundersökningar inför valet, men i takt med att valdagen närmade sig blev det allt jämnare mellan partierna.

Vi kommer att få den jamaicanska ekonomin att växa. Vi kommer att skapa jobb. Vi kommer ge er en ansvarsfull regering, sade JLP-ledaren Andrew Holness inför jublande anhängare.

Simpson-Miller, Jamaicas första kvinnliga regeringschef, har lyckats vända landets skuldtyngda ekonomi mot tillväxt och lägre inflation. Men den generella arbetslösheten är hög, 13 procent, och ungdomsarbetslösheten 38 procent.