Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Orangeriet stänger – igen

Det blev en kort sejour för krögarparet Simon Edlund och Helga Åberg i Stadshuset
Första oktober 2015 tog de över restaurangen Orangeriet. Nu i mars stänger de.

– I torsdags sa jag upp avtalet med Norrporten.

Det säger Simon Edlund som även driver Arenarestaurangen, Gula Villan och Café Ingress.

– Vi kunde inte komma överens med Norrporten om vår vision för Stadshuset. Vi ville driva en restaurang med bredd för alla åldrar och plånböcker, det var inte något Norrporten godkände. Då beslutade vi oss för att lämna Stadshuset och fortsätta att göra det vi är bäst på, bra mat till rimliga priser.

Det var bara en månad sedan som Simon Edlund och Helga Åberg slog upp portarna för ett nytt koncept i Orangeriet, med latinamerikansk och asiatisk mat. Den 11 mars är sista dagen som paret håller restaurangen öppen.

Läs mer: "Nysatsning på Stadshuset"

– Det är ingen konflikt med Norrporten, men jag förstår nog inte vad Norrporten vill ha i Stadshuset, säger Simon Edlund.

Vad som nu händer med Orangeriet är oklart.

– Vi håller på att förhandlar med olika parter, det är ett stort hus som kräver sin aktör, säger Per Persson, vd för Stadshuset och affärsutvecklare på Norrporten.

Han menar att det inte är lätt att hitta någon som kan sköta alla delarna som en verksamhet, vilket Stadshuset kräver – restaurangen, konferens, kafé, festvåning och nöje.

– Vi gör allt för att lösa den situation som nu har uppstått och med Simon Edlund hade vi bara ett tillfälligt hyreskontrakt, säger han.

Simon Edlund och Helga Åberg tog över restaurangverksamheten med kort varsel, efter att Norrporten och tidigare hyresgästen Profilrestauranger efter en lång tvist gått skilda vägar i september 2015.

Läs mer: "Verandan redo för gäster"

Läs mer: "Profilrestauranger lämnar Stadshuset"