Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ordföranden vill se en satsning på ett lag

SDFF ramlar med största sannolikhet ur Elitettan.
Då vill ordföranden i Medelpads Fotbollsförbund se en tydlig satsning.
– Det måste väljas ett lag som det ska satsas på, säger Lena Wallgren.

Om Sundsvalls DFF åker ur Elitettan så har Medelpad inget damlag i någon av de två högsta serierna.

Då vill Lena Wallgren att det blir en tydlig satsning på ett lag som ska bli ett elitlag i distriktet.

– Vi måste göra precis som vi gjorde när Lars-Erik (Öberg) kallade till möte och det sedan valdes att satsa på SDFF, säger hon och fortsätter:

– Det kommer att få konsekvenser för samtliga lag, så vi måste se över allt innan vi bestämmer oss. Men vi ska bestämma oss för ett lag, det lag som har bäst förutsättningar för att vara ett elitlag.

Är det SDFF?

– Det kan fortsatt vara SDFF, som har varit med i eliten tidigare. Det är förbaskat tråkigt det som händer med SDFF och det känns lite hopplöst nu, även om det har skett under förr, men det är bara att ta nya tag.

Ett annat problem utöver att SDFF åker ur, enligt Wallgren, är att det finns för många lag jämfört med hur många spelare som finns i distriktet.

– Vi har många talanger och duktiga spelare här, men det gäller att hitta bra matchning åt alla också. Vi har inte spelare för att ha fyra lag i division ett, säger hon.

Hur vill du att det ska se ut?

– I mitt huvud så är det bästa ett lag i Elitettan och sedan ett till två lag, inte fler, i division I.

Vad kan ni på förbundet att göra nu?

– Vi måste ta oss en allvarlig funderare kring det här. Vad kan vi göra och hur ska vi göra det? Det gäller att göra en konsekvensanalys av vad allt detta innebär nu.