Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ordning och reda i jultrafiken

Det är halt på småvägarna i Norrlandslänen, men inga allvarliga olyckor med personskador har rapporterats till polisen. Även tågen rullar utan nämnvärda förseningar. - Det är ordning och reda i både i tåg- och vägtrafiken, även om det är mycket trafik på vägarna.(TT)

– Det är ordning och reda i både i tåg- och vägtrafiken, även om det är mycket trafik på vägarna. Det ser stillsamt ut, sammanfattar Monica Näslund, presskommunikatör på Trafikverket, vid 21-tiden.

Från polisen i Norrbotten rapporterar vakthavande befäl Mikael Norén om flera viltolyckor och "några avåkningar", men ingen har skadats allvarligt. Samma resumé gör kollegan Hans Ängquist av läget i Jämtland. Mats Rasmusson, vakthavande polisbefäl i Västernorrland, konstaterar att ingen borde ha överraskas av halkan så här års, men inte heller där hade några personskador noterats vid niotiden på onsdagskvällen.

Den mycket besvärliga situationen i början av veckan, framför allt tisdagens ishalka, är överstånden.

Enligt Trafikverket väntas även i morgon, julafton, frosthalka i Norrland och delar av Svealand. Alla som ska ut och resa manas till försiktighet. Även på morgnarna i julhelgen, då det hastigt kan frysa till, varnas för förrädiskt väglag.

Under jul och nyår beräknas att ungefär två miljoner människor ger sig ut på de svenska vägarna.