Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ordningsvakt: Rökgranat skrämde slag på pojke – jag trodde att våra supportrar var rumsrena

Jag vill bara skicka en riktigt stor känga till den i Giffarnas supporterklack som drog av rökgranaten som började med en stor jävla smäll under hemmamatchen mot AIK.

Du ska veta att den lilla kille som stod i klacken bredvid när det small blev så rädd att han började grina, och det kanske inte är det värsta eftersom pojken har astma och fick ett astmaanfall. Det var tur i oturen att pojken hade med sig sin medicin. Det sämsta var väl att pojken inte vågade gå tillbaka och ställa sig och titta på matchen igen.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Det är sånt här som gör att barnfamiljer inte vågar ta med sig sina barn och gå på fotboll. Jag har uppfattat våra supportrar som ganska "rumsrena" men har nu tappat tron på det också.

Ni säger uttryckligen att ni vill stötta GIF på alla sätt ni kan, både genom att hjälpa dem ekonomiskt och även genom att heja fram vårt lag. Det är ju bra så långt. Men det krävs mer än att ni supportar kommer på matcherna eftersom det är folkets entrépengar som gör att det går runt (eller inte som i dag kanske). Jag tycker att ni ska ta er en riktig funderare på om ni verkligen stöttar ert lag eller stjälper det när ni håller på så här.

Jag vill inte heller höra massa svar på detta inlägg om att det inte var någon i klacken eller "det var inte vi", eftersom denna rökgranat låg i era utrymmen innan matchen, enligt en säker källa.

Lycka till med ert fortsatta jobb att stötta GIF, men det kanske är dags att tänka på hur ni ska göra det bästa sätt.

Lars Norrbom

Ordningsvakt på alla era hemmamatcher

Läs även:

ÖFK-supporter: Kom igen, Sundsvallsbor, vi vill behålla syskonkärleken med GIF

Motgångssupporter replikerar: Nu struntar vi i griniga personer och stöttar Giffarna

Lägenheter till spelarna och sänkta biljettpriser – då vänder det för GIF

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel