Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets O-ringen: ett ton bananer, miljoner i vinst och ingen skadad

100 000 löpare beräknas ha sprungit i mål i årets O-ringen i Sälen. Med några hundra kvar på banan så hoppas generalen för O-ringen i Sälen, Jimmy Birklin kunna summera en vecka där så gott som allt gått bra.

Annons

– Visst finns det detaljer som kunde varit bättre, men vi tror att deltagarna inte märkt så mycket av det, summerar Jimmy Birklin årets upplaga av O-ringen, den andra i Sälen.

– Vi har haft tur med vädret, bortsett från torsdagsförmiddagen och vi har inga allvarliga skador, så jag hoppas att de sista löparan nu kan ta sig in i mål utan problem, säger Jimmy Birklin.

Jimmy Birklin väntar in de sista löparna.

Årets O-ringen kommer att lämna ett ekonomiskt överskott till ägarna av tävlingen, som är orienteringsförbundet.

– Orienteringsförbundet har ett bolag som arrangerar tävlingen och där räknar vi med en miljon kronor i vinst som ska användas för utveckling av O-ringen, säger Henrik Boström på bolaget O-Ringen.

– Sedan får orienteringsförbundet ungefär två miljoner i licensavgifter och de arrangerande föreningarna får dela på fem miljoner kronor, förklarar Boström.

För Jimmy Birklin innebär finalen på O-ringen att han nu stämplar ut och sedan blir det Skidspelen i Falun för Birklins del.

Mer läsning