Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SOK:s SM-medaljör representerade Sverige i ungdoms-EM: "Jag har inte direkt varit i toppform"

Sundsvallsorienteraren Stina Nordin debuterade i EM i helgen. Men hennes uppladdning blev inte som hon hade tänkt sig då hon drabbades av sjukdom en vecka innan mästerskapet.
"Med tanke på förutsättningarna är jag trots allt nöjd med min prestation", säger Stina Nordin.

Annons

Stina Nordin med SM-guldet.

I helgen var det dags för ungdoms-EM i orientering i Polen för Sundsvallstjejen Stina Nordin. Det blev varken någon medalj eller topplacering. En vecka innan EM drog igång blev hon sjuk, något som kom att påverka. Första tävlingen sprang hon i fredags då det var dags för långdistans och på lördagen väntade stafett.

– Jag har inte direkt varit i toppform. Långdistansen kändes bra till en början men mot slutet orkade jag inte hålla fokus och tappade. Det var otroligt varmt och en väldigt kuperad bana, säger Stina Nordin.

Nordin slutade på en 37:e plats på distansen. Hon fick springa i ett mixat lag i stafetten, då känslan var något bättre.

– Det kändes mycket bättre och jag var rätt så pigg, säger hon.

Läs också: Här är Sundsvalls OK:s första mästarinna på 14 år: "Jag kände mig snabb"

I juni lyckades hon knipa ett SM-guld i sprint, och under söndagen var det dags för just sprint den sista tävlingen under EM. Som resulterad i en 29:e plats

– Jag har inte haft något riktigt huvudmål, det har varit väldigt kul att får vara med om ett sånt här stort mästerskap. Det har också varit en erfarenhet inför framtiden, nu vet jag också hur jag står mig mot de andra, säger Stina Nordin

Mer läsning

Annons