Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tove Alexandersson fortsätter att dominera i O-ringen – Jerker Lysell tappade på fjärde sträckan

Jerker Lysell, Rehns BK, tappade ledningen inför den avslutande etappen av O-ringen i Sälen efter "århundradets miss", enligt Lysell själv.
På damsidan fortsätter Tove Alexandersson, Stora Tuna, att dominera. Efter fyra raka etappsegrar leder hon nu totalställningen med 12.22 inför fredagens avslutning.

Annons

Jerker Lysell hade ledningen i O-ringen inför torsdagens fjärde etapp. Då fick han problem och tappade ledningen till fransmannen Thierry Guergiou, som vann etappen i överlägsen stil. Lysell slutade åtta på sträckan och var hård mot sig själv efter loppet och "århundradets miss".

– Jag känner mig pigg på start. Återställd och allting, men det var väldigt svårt från början så jag tog det lugnt. Flera stopp från början, men jag ville inte göra några misstag. Banan var klurig, svårt att komma in i det men när jag väl kom in i det fick jag världens håll på långsträckan över berget, jag kunde inte koncentrera mig på mitt eget. Men sen gjorde jag århundrades miss när jag räknade fel på backarna så tappade jag en och en halv minut på näst sista kontrollen, jag missade och det känns surt, säger Lysell till Sporten efter etappen.

Jerker Lysell Rehns BK löper i mål med ryggskott och problem som tvingade honom att stanna vid flera tillfällen. Något som gjorde att han tappade ledningen i elitklassen.

Lysell ligger nu trea inför den sista sträckan, drygt fem minuter bakom Thierry Guergiou i sammandraget. På andraplatsen ligger Magne Dæhli, Norge, endast nio sekunder före Lysell.

–Jag är med fortfarande i tätet och det är jag glad för, säger Lysell.

Tove Alexandersson vinner fjärde raka etappen.

På damsidan fortsätter Tove Alexandersson, Stora Tuna, att dominera. Den fjärde etappsegern kom på torsdagen, då hon var 23 sekunder snabbare än Svetlana Mironova, Ryssland, på distansen trots små missar från Alexanderssons sida.

– Den största missen gjorde jag i början, sen har jag gjort lite småsaker. Jag har gjort lite småsaker till var och varannan kontroll, säger Alexandersson och fortsätter:

– Banan var ganska lurig, men jag blev trött. Det är så jobbigt att hålla koncentrationen flera dagar i rad, så i dag kände jag att jag var trött i både huvud och kropp.

Nu har hon chansen att ta en "grand slam" med seger på samtliga etapper inför morgondagens avslutning.

Tove Alexandersson segrare flankeras av Svetlana Mironova, Ryssland  och Anne M Hausken Nordberg Norge efter fjärde etappen.

– Veckan har varit väldigt bra, konstaterar Alexandersson, som nu leder den totala ställningen i O-ringen 2016 med 12.22 ner till Anne M Hausken Nordberg, Norge, på andraplatsen.

Mer läsning

Annons