Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Orienteringsfesten över för den här gången

USM-helgen i orientering är över.
Och det blev en riktig Stockholmsfest i Stockvik.
– Jag vet inte hur många gånger jag hört "Stockholm, Stockholm"-låten de här dagarna, säger Gustav Fränell från Sundsvalls OK.

Det stora orienteringsdistriktet Stockholm tog hem många ädla placeringar när Sundsvalls OK arrangerade USM i Nacksta och Stockvik i helgen.

400 15- och 16-åringar tog sig till Sundsvall för att jaga SM-medaljer. På fredagen var det sprint i Nacksta och på lördagen och söndagen var det långdistans respektive stafett på Stockviks Skidstadion.

Toppdistrikten var svåra att mäta sig med, men individuellt imponerade främst Frida Vikström.

På sprinten blev hon tia och på distans kom hon på 19:e plats.

– Sprinten var väldigt bra, annars har det varit helt okej. Jag gjorde två missar i rad där jag blev stressad när jag hamnade i en klunga, och en där jag sprang för långt, säger hon.

Är du nöjd?

– Ja, målet var mest att inte missa så mycket och det tycker jag att jag klarade.

På lördagen var hon 13 minuter ifrån förstaplatsen och på fredag 1,07 bakom.

Hon har också fortfarande ett år kvar i USM innan hon blir junior. Ett år att bli ännu bättre på.

– I höst ska jag söka in på gymnasiet och då hoppas jag att jag kan komma in på orienteringsgymnasiet i Sundsvall eller Sandviken så jag kan få träna på studietid och utvecklas.

Men det handlade inte bara om resultat.

Det var också hänget under en riktigt bra orienteringshelg som lockade.

– Tävla hemma är det mest intressanta. Framför allt när det är en stor tävling med många här. Vi är flera som bott på hotell hela helgen. Det är jättekul.

Men några av lagkamraterna i det medelpadska distriktslaget orkade inte med hotellhänget.

– Jag ville lämna Stockholmsgänget och deras bergsprängare den här gången. De spelar "Stockholm" med Pugh dygnet runt, man kan bli ganska less, säger Gustav Fränell med glimten i ögat.

Men så var det också det att Stockholm gick väldigt bra den här helgen. I lagtävlingen hade huvudstadsdistriktet två av pallplaceringarna och därtill blev det en del andra framskjutna placeringar.

– De är väldigt bra, men så har de också 14 lag med, så de har väldigt stor chans att vinna.