Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Orimliga prishöjningar på parkeringar i centrum – alla kan väl inte bo i Stenstan?

Sundsvalls kommun tar nya tag för att motarbeta oss jobbpendlande skattebetalare med bil. Nu slår de nya parkeringstaxorna hårt för oss som behöver bilen till jobbet för att hinna få ihop vardagens alla aktiviteter.

Jag har upptäckt att i Inre Hamnen, där det fram till den 5 september gick att lösa månadsbiljett för 250 kronor, nu kommer att kosta 630 kronor – en höjning av priset med 152 procent.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Det är ju inte så att dessa parkeringar faller under de som behövs för att få fart på shoppandet i Stenstan. De används till 99 procent av oss skattebetalare som åker bil till stadens förorter.

För att göra det ännu mer svårt och kanske räkna in lite extra inkomst på parkeringsböter, så har man dessutom valt att ta bort alla former av månadsbiljetter. Läser man på kommunens hemsida så kan jag förstå att även den andra stora "månadsparkeringen", den vid Shell och hamnområdet, också ska få en rejäl höjning, från 10 till 30 kronor om dagen, alltså 200 procent.

Lägg därtill att vi i Sundsvall har en av Sveriges högsta taxor för kollektivtrafiken. Så kommunen verkar vilja att alla skall bo inom Stenstan och utan bil.

Micke

Läs även:

Fick p-bot utan att ha gjort något fel – får ångest av att parkera i Sundsvall

Ont om besöksparkeringar i kvarteret Skepparen

Höjd p-avgift på Västermalm tvingar bort boende och arbetspendlare – vilka ska då parkera där?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel