Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Orimligt att idrottsstjärnor får frisedel

Annons

Tror Sveriges största parallella maktutövare att man kan komma undan med allt? Varje dag dömer Sveriges idrottsutövare varandra enligt regelboken och informella normer och ytterst sällan, kanske några gånger per år, griper det civila samhället in och säger stopp.

Men när både Sepp Blatter och Michel Platini stängs av, misstänkta för brott, är det dags för alla idrottsutövare i Sundsvall att stanna upp och fundera om man ska fortsätta sin jakt på segrar, rekord och pengar. Är det rimligt att de snabbaste och starkaste ska få en frisedel från samhällets plikter och användas som ambassadörer och skyltdockor för välgörenhet på Stora Torget när de två högsta företrädarna för sport i världen stängs av?

Jag har aldrig tyckt att sport tillfört något positivt. Utslagning och mobbning klarar vi oss utan. Vore det ruter i den svenska idrottsrörelsen stängde man av alla utövare. Från minsta knattelagen till superstjärnorna som lyckas bli utnämnda till hedersdoktorer medan vanliga studenter går ut i arbetslöshet med höga studieskulder, trots att man faktiskt läst kurslitteraturen och inte tillbringat dagarna med att skyffla en gummitrissa fram och tillbaka över en isbana.

Stäng av alla idrottsutövare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel