Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Orimligt krav av ledningssjuksköterskor

Annons

För knappt två månader sedan fanns en artikel om att ledningssjuksköterskorna på akutmottagningen på Sundsvalls sjukhus kräver 4 000 kronor mer för att ha den befattningen.

Läs mer här: Sjuksköterskor vid akutmottagningen i Sundsvall kräver lönelyft

Det är ett orimligt krav med tanke på att det inte krävs några extra kunskaper. Från början var det bara sjuksköterskor som jobbat länge på akutmottagningen som fick bli ledningssjuksköterskor, det gäller inte längre, tämligen nya på arbetsplatsen har fått gå in i den positionen.

Den största anledningen till att det inte är rimligt att kräva en sådan löneökning är att när nattpasset börjar, så får en av de tre sjuksköterskorna axla manteln som ledningssjuksköterska samtidigt som denne har ansvar för ett antal egna patienter, ofta upp emot 25–30 stycken.

Dessa patienter ska få läkemedel, behandlingar och omvårdnad och denna sjuksköterska ska då även svara i telefonen och fördela resurserna, det vill säga de två andra sjuksköterskorna samt tre undersköterskor vid larm och andra eventuella incidenter.

Dagtid har ledningssjuksköterskan inga egna patienter att ansvara för. Dessutom finns till exempel gipstekniker och personal med olika ansvarsområden som kräver mycket arbete utan något extra i lön, det är många som borde få betalt för sitt ansvar och extra arbetsuppgifter.

En mycket erfaren akutmottagningspersonal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel