Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredrik från Örnsköldsvik befann sig i München under dådet: "Öde i staden"

Fredrik Svedberg bor sedan 2001 i München. Han befann sig i staden när skotten briserade och berättar att polishelikopter befunnit sig i området han bor i.

Annons

Läs mer: Minst sex ihjälskjutna i köpcentrum

Bilden är tagen från TT och visar scener från München strax efter dådet.

Fredrik Svedberg är ursprunligen från Örnsköldsvik men bor sedan 2001 i München där han arbetar på BMW. När de tre misstänkta gärningsmännen öppnade eld i en av stadens shoppinggallerior, var han på plats.

– Som så många andra nåddes jag först av informationen via en nyhetsapp i telefonen. Shoppingcentret ligger mellan sju och åtta kilometer från där jag bor, men man är ändå där och handlar ibland. Så det kändes ganska nära på så sätt, säger han.

Fredrik Svedberg berättar att polisen flugit med helikopter i området där han bor.

– De har nog tagit mellan sju och åtta varv. Det är som att de söker efter någon i området. Det är öde i staden. Folk håller sig inomhus. Jag har själv funderat på att gå ut med hunden, men vet inte om jag vågar göra det. Det är kanske bäst att hålla sig inne ändå, säger han.

Myndigheterna har i båda radio och TV gått ut med direktiv om att stadens befolkning bör hålla sig inomhus. Därutöver har man upprättat avspärrningar i större delen av München.

Fredrik berättar att han själv inte var i närheten av dådet vid tillfället och inte heller känner han någon som varit det.

– Som tur är var jag inte själv där eller känner någon som var. Jag följer rapporteringen via TV och radio. Det är en lite taskig känsla i staden, det upplevde jag speciellt när de var i området och eftersökte. Man verkar driva en klappjakt på de här gärningsmännen. Undrar om folk kommer att våga sig ut i morgon och hur det här kommer att utveckla sig, säger han.

Mer läsning

Annons