Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jacobson urstark i regattan – men Hägglöf var först i mål

Först över mållinjen betyder nödvändigtvis inte att man är först i tävlingen när det gäller segling. ÖSS:aren John Hägglöf och hans besättning på Blacken var likväl belåtna när de gick i mål i Ulvöhamn under Ulvöregattans andra dag.
"Det var våra vindar i dag", säger Hägglöf.

Annons

Ulvöregattan inleddes i torsdags med SeaSea Liros Gnäggen Race och fortsatte på fredagen med Mittmedia Ulföskrinet. I dag avrundas hela regattan med Pelle Melinders minnessegling – efter den koras slutsegraren.

Det blev en relativt utmanande kappsegling för många av båtarna på fredagen eftersom vinden bitvis inte bjöd på så mycket "skjuts". Starten fördröjdes på grund av stiltje och även när båtarna började närma sig målgång i Ulvöhamn mojnade det och tävlingen drog ut lite på tiden.

John Hägglöf – först över mållinjen.

– Vi dog av litegrann, säger ÖSS-seglaren John Hägglöf innan han konstaterar:

– Men vi redde ut det.

Vindarna var annars generellt på deras sida, menar Hägglöf.

– Vi hade mest kryss hela vägen och det är vi bra på.

Hägglund och hans besättning ombord på "Blacken" skötte sig så bra ute på sjön att de fick äran att passera målbojen i Ulvöhamn allra först. Förstaplatsen i mål räckte till en sjätteplats i SRS2-klassen för dagen.

SE OCKSÅ: Han har seglat elva gånger över Atlanten: "Har man otur får man flygfisk i pannan"

Ulvöregattan är indelad i två SRS-klasser. SRS (tidigare LYS) är ett sorts handicapsystem baserat på båtens prestanda. Varje båt har ett SRS-tal och ju högre talet är, desto snabbare förväntas båten segla. När alla båtar har gått i mål justeras deras tider mot SRS-talen och först därefter kan man utröna vilken av båtarna som har vunnit.

Tor Jacobson (till höger) stod återigen för ett starkt lopp och är storfavorit inför avslutande dagen.

Vinnare av SRS1-klassen – den för båtar med lägre SRS-tal – blev återigen Tor Jacobson från Viggbyholm ombord på La Lupa.

– Det var jobbigt i dag, sa Jacobson när han pustade ut efter prisutdelningen på kvällen.Jacobson vann även torsdagens kappsegling och är givetvis urstark i totalen – inför lördagens avslutande begivenheter är han storfavorit till att ta hem hela regattan.

Vann SRS2-klassen gjorde en hemmaseglare, nämligen Lennart Elfving.

ÖSS egen Lennart Elfving knep förstaplatsen i SRS2-klassen.

Som vi berättade i går har ett Norrlandsmästerskap i Express pågått vid sidan om själva Ulvöregattan. Där blev det Härnösand i topp – Kristoffer Harmark från HSS var närmast omutlig under de sju loppen.

I sammandraget tog sig hemmahoppet Martin Rubing upp från fjärde till andra plats under dag två.

– Vi kämpade på bra där ute, säger Rubing som även är ordförande i arrangörsföreningen ÖSS som kan se tillbaka på två fina och välordnade dagar på och kring Ulvön.

Mer läsning

Annons