Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt knivman anhållen för mordförsök – ska ha inväntat offret på Varvet

Mannen utsattes för mordförsök – och blev knivskuren enligt vittnen. Den misstänkte gärningsmannen sitter nu anhållen. Polis och åklagare är mycket fåordiga om vad som inträffat.

Annons

Läs också: Person gripen för mordförsök i Domsjö – en man förd till sjukhus

– Jag kommer inte att ha någonting att säga på hela dagen, sa vice chefsåklagare Peter Salzberg innan han hänvisade vidare till kriminalteknikern Frida Thelin i Sundsvall.

Frida Thelin sa att hon inte hade något att säga innan hon i sin tur hänvisade vidare till presstalesman i Umeå.

– Om det finns någon där i semestertider, sa Frida Thelin.

Vid klockan 10 på torsdagsförmiddagen meddelade polisen på sin hemsida att chefsåklagare Daniel Brodén kan svara på frågor om händelsen, som än så länge rubriceras som misstänkt mordförsök.

Det var strax efter klockan 17 på onsdagen som det inkom uppgifter om att en man i 50-årsåldern blivit utsatt för mord- alternativt dråpförsök, i Domsjö i Örnsköldsviks kommun.

Händelsen ska ha utspelat sig i närheten av Modovägen och enligt uppgifter till Allehanda ska den misstänkte, som är i 30-årsåldern, ha väntat på platsen tills 50-åringen dök upp.

De två var sedan tidigare bekanta med varandra, och varför bråk uppstod på platsen är ännu inte klarlagt. Enligt vittnesuppgifter blev 50-åringen attackerad med kniv.

Han fördes till Örnsköldsviks sjukhus där han togs om hand för sina skador, som enligt sjukhuset ska vara lindriga.

Den misstänkte greps strax innan klockan 19.30. Gripandet var odramatiskt, och det ägde rum cirka en kilometer från brottsplatsen. Mannen anhölls senare av jouråklagare.

En förundersökning gällande försök till mord alternativt försök till dråp är inledd.

Vi söker Daniel Brodén för en kommentar.

Vid lunchtid på torsdagen finns få uppgifter om det mordförsök som ägde rum i Domsjö på onsdagen.

Mer läsning