Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Robert gör succé som "Robban i Bredbyn": "Pizzerior är den ultimata inspiratonskällan"

Den virala karaktären Ingmar Andersson har fått en ny vapendragare i form av "Robban i Bredbyn", som spelas av Robert Wiström från Örnsköldsvik. "Det är det roligaste som finns, att göra klipp och komma med idéer", säger Robert.

Annons

Ingmar Andersson gjorde succé bland hockeyfans med sina videor från garderoben i samband med SHL-kvalet mellan Modo och Leksand. När det var match i Örnsköldsvik brukade Ingmar åka till Bredbyn för att se på matchen på pizzerian med kompisen "Robban".

– Från början trodde alla att det var en myt, att det inte fanns någon Robban i Bredbyn", säger Robert Wiström.

Robert Wiström från Örnsköldsvik jobbar tillsammans med den populära humorgruppen Småstadsliv, där han bland annat spelar karaktären

Men det var ingen myt utan Robban fanns på riktigt, i form av Örnsköldsviksbon Robert Wiström. Han har varit en del av humorgruppen Småstadsliv sedan i mars och spelar regelbundet in reklamfilmer och klipp tillsammans med Christer Johansson (Ingmar Andersson).

Det började under våren då Robert tillsammans med några vänner bestämde sig för att börja spela in film. Första projektet skulle bli en reklamfilm för ett företag i Bredbyn.

– Min kompis har många idéer han och ringde till Christer på Småstadsliv och frågade om han ville vara med, han nappade och kom upp till Örnsköldsvik för filmningen. Jag och Christer kom överens direkt och sen dess har han fortsatt ringa mig, berättar Robert.

Karaktären Robban dök upp för första gången i just ett av klippen från SHL-kvalet.

– Han (Ingmar) sa att han skulle upp till Robban i Bredbyn och se på matchen på pizzerian, men jag hade ingen aning om det. Så jag ringde Christer och frågade om han skulle hit på riktigt, men han sa att han hade en idé.

Se mer: Ingmar Anderssons tröjkaos efter första kvalmatchen

Efter några avsnitt gjorde Robert premiär som Robban och har fortsatt sedan dess. Han tycker själv att klippserien blev väldigt lyckad i och med att matchserien spelades i sju omgångar. Klippen har totalt spelats drygt 2,5 miljoner och blir enligt Robert lite roligare av en särskild detalj.

– Pizzerian i Bredbyn har inget tv. Det gör det nästan bara roligare, det är så uppenbart att karaktärerna inte är där för att se på hockey, säger Robert och skrattar.

Pizzerior är faktiskt en stor inspiration för Robert, och då är det passande att Robban från Bredbyn föddes just på en pizzeria.

Pizzerior är en stor inspirationskälla för Robert Wiströms komedi.

– Det är så jäkla roligt med pizzerior, det är den ultimata inspirationskällan. De finns överallt och ser ofta likadana ut med massor av spännande människor, säger Robert.

Robert arbetar till vardags runt om i landet med att installera fiber. Men nu spenderar han den mesta av sin lediga tid med Småstadsliv där han både spelar karaktärer och kommer med idéer, även bakom kameran. Han har tidigare arbetat flera år på större filmproduktioner, erfarenheter har får god användning av i Småstadsliv, särskilt i sommar då det ska spelas in en långfilm.

Vad är det i humorn som gör att det funkar?

– Det är mycket igenkänningen, sen att man överdriver så mycket.

Fakta, Robert Wiström:

Ålder: 32 år.

Bor: I Gullänget, men ska snart flytta till Bredbyn. "Robban måste bo i Bredbyn")

Kommer från: Mellansel.

Inspireras av: Pizzerior

Roligaste som finns: Att underhålla folk. "När andra mår bra, mår jag bra".

Tråkigaste som finns: Att flytta. (Har jobbat på en flyttfirma men då gick det bra.)

Mer läsning