Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oro för farliga gasflaskor vid branden i verkstaden i Ånge – drönare skickas upp: "Är vår skräck"

Räddningstjänsten var fortsatt på plats under torsdagen vid den verkstad som under onsdagskvällen blev övertänd i Byn i Ånge.
– Det ska finnas Acetylenflaskor, som används när man svetsar, i byggnaden och sådana flaskor är vår skräck, säger Peter Höglund, inre befäl vid räddningstjänsten i Medelpad.

TV: Se den brinnande verkstaden (film från onsdagskvällen).

Två personer från räddningstjänsten samt en tankbil är kvar vid verkstaden i Byn, mellan Parteboda och Magdbyn, där branden utbröt under onsdagen.

– Branden är under kontroll och det finns ingen spridningsrisk. Vi låter det helt enkelt brinna ut, säger Peter Höglund.

Det finns en oro för de Acetylenflaskor som ska finnas i verkstaden. Det ska ha hörts en eller flera smällar under onsdagskvällen, men man vet inte om det finns någon eller några flaskor kvar som riskerar att explodera.

– Upphettade Acetylenflaskor kan explodera och vi har ett generellt riskavstånd på 100 meter när det är sådana inblandade. I det här fallet var inget liv i fara och då backar vi undan och inriktar oss på att försöka begränsa branden, säger Peter Höglund.

Någon spridningsrisk till det intilliggande boningshuset fanns inte och tankbilen placeras mellan verkstaden och huset.

– Då får tankbilen ta smällen, om det blir en sådan.

En brandingenjör anlände till platsen under förmiddagen och en drönare skickades upp.

Platsen är fortsatt avspärrad – och det är oklart hur länge den fortsätter att vara det.

Hur går det med drönarbilderna?

– Man får bra översiktsbilder, men eftersom det är plåt och bråte där så är det jättesvårt att se flaskorna och säkerställa om det finns någon risk eller inte.

Ingen person skadades i samband med branden och det ska enligt polisen i Ånge inte finnas några misstankar om brott. Branden misstänks ha startat i en gammal lada och sedan spridit sig till den intilliggande verkstaden.