Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oroligheterna i Härnösand fortsätter – två personer knivskurna i stort bråk

Polisen kallades tidigt på måndagskvällen till en lekplats på Mellanholmen i Härnösand efter larm om ett större bråk där en person ska ha blivit skuren med kniv.
Tre personer har gripits misstänkta för grov misshandel och en knivskadad man opereras akut för en allvarlig bukskada.

TV: Få det senaste i vår livesändning – vår reporter var på plats.

Enligt polisens första uppgifter från platsen har en person blivit knivskuren i samband med bråket som ska ha inträffat vid lekplatsen på Mellanholmen.

– Hela samlingen av människor är ungefär 15-20 personer men det är oklart hur många som aktivt har medverkat i bråket, säger Börje Öhman, kommunikatör vid polisen.

Den skadade personen, en man i 30-årsåldern, har förts med ambulans till sjukhus där han opereras akut under måndagskvällen för en bukskada som bedöms vara allvarlig.

– Vi fick in uppgifter om att en person skulle vara knivskuren. När vi kommer till platsen med den första patrullen ligger mycket riktigt en person på marken och är vad vi kan förstå knivskuren, säger Börje Öhman.

Den första polispatrullen som kom till platsen kunde även gripa tre personer som är misstänkta för grov misshandel genom knivskärning.

Strax därefter anmälde ytterligare en person att han blivit knivskuren på platsen. Han uppger sig inte behöva sjukvård, enligt polisen.

Polisen meddelar vid 18.30-tiden att det är lugnt på platsen.

Polisen har kallat in extraresurser till Härnösand för att utreda brotten och för att förebygga ytterligare bråk.

– Det kommer sluta med att någon får sätta livet till om inte det här upphör, säger Börje Öhman.

Enligt vår reporter på plats koncentreras polisinsatsen som pågår vid lekplatsen på Mellanholmen.

– Det är fortsatt lugnt och vi jobbar med utredning av händelsen. En hund söker av brottsplatsen, vi håller förhör med de gripna på polisstationen och hör vittnen, säger Börje Öhman vid 19-tiden.

Under kvällen kommer polisen att ha förstärkt närvaro i centrala Härnösand.

– Det är inte allmänheten och vem som helst som drabbas av det här våldet. Det här våldet är relaterat till de här fraktionerna, det är inom gruppen, förra gången var det mellan två grupper. Det är inte så att du eller jag skulle drabbas om vi gick på gatorna i centrala Härnösand, säger Börje Öhman.

Artikeln uppdateras.

LÄS MER OM OROLIGHETERNA I HÄRNÖSAND:

Efter knivbråket: Polisen sätter in extra resurser i Härnösand

Väktare sätts in i centrala Härnösand: "Fast beslutsamma om att ta kontroll över läget"

Ung man vårdas för stickskador i bröstet – två personer gripna efter knivbråk i Härnösand

Två män har häktats efter storbråket i Härnösand

För Plus-kunder: Misstänkte mannens försvar efter storbråket med knivar: "Vi blev angripna"