Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Orosbeskedet från Nordea som kan slå hårt mot Sundsvall – 45 personer kan mista sina jobb

Nordea kommer att minska personalstyrkan med 4 000 anställda, det är en neddragning med 13 procent.
I Sundsvall skulle det motsvara 40–45 jobb.
Dessutom ska 2 000 konsulter inom Nordea bort.

Det här meddelade Nordea i den delårsrapport som presenterades på torsdagsmorgonen.

Eva–Lotta Wiklund, kontorschef på Nordea i Sundsvall, säger att hon själv fått informationen i media på morgonen och vill för närvarande inte göra några uttalanden.

Hur neddragningen kommer att slå i de olika länderna har Nordea ännu inte uttalat sig om och förstås inte heller hur det påverkar de olika orterna.

Sundsvall är dock en av bankens absolut största orter i Sverige med omkring 340 anställda.

Nordea hade vid förra årsskiftet totalt 31 600 anställda, varav 8 700 i Danmark, 7 300 i Sverige , 7 100 i Finland och 3 150 i Norge.

Bolagets kostnader har stigit de senaste åren och vd Casper von Koskull sade vid presentationen av delårsrapporten att man investerat mycket i transformeringen över till den digitala framtiden.

– I dag görs nästan en miljon inloggningar i vår bank per dag via mobilen och nu har vi precis lanserat Apple Pay för mobila betalningar. Vi kommer också med en ny mobil plattform nästa år i Sverige, berättade han.

Ökad digitalisering ska kräva färre anställda.

Därför aviserar man en neddragning med 6 000 personer. Men enligt Caspar von Koskull kommer det att bli fler. För detta är en nettosiffra. Och eftersom man behöver nyanställa personer med viss kompetens, så innebär det också att andra får sluta.

Nordea visade en rörelsevinst för tredje kvartalet på 1,1 miljarder euro.