Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oroväckande bottenplacering – vi saknar politiker som agerar utifrån kommunens bästa

Jag blir minst sagt bekymrad över att kommunalråd med flera avfärdar och bortförklarar Sundsvalls mer än dåliga placering på Svenskt näringslivs senaste rankning. Den är viktig för kommunens väl och ve vilket man bör förstå, tycker jag.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

För några år sedan hade Sundsvall ambitionen att vara bland de bättre kommunerna i denna rankning. Samma ambitioner hade skolan i Sundsvall men även där talas det numera tyst om vikten av att agera efter mätningar.

Sanningen är att alla jämförbara kommuner har bättre rankning och samspel med näringslivet. De kommuner och politiker jag känner till från andra kommuner agerar med tanke på kommunens bästa och inte sitt eget bästa. Ett antal politiker i Sundsvall bör inse att de misslyckats i sina roller och självfallet ska ta konsekvenserna och inte klamra sig fast i en politisk födkrok.

Tyvärr, de gör inte ett bra jobb för den stad som jag vill allt gott och har möjligheter till utveckling med rätt politiska ledare oavsett politisk färg. Det är länge sedan nu, men av Ivan Nordlander finns en hel del att lära, likaså agerade Öberg/Eriksson på ett flexibelt sätt i samspel med näringslivet. Sundsvall är förtjänt av politiker som inte enbart ser rollen som en trygghet i arbetslivet.

Bekymrad

Läs även:

Sundsvall störtar – Ånge länets enda klättrare: Så gick det för din kommun i Svenskt näringslivs rankning

Kommunen kan knappast vara förvånad över det usla betyget från företagarna

Jag blir förbannad över politikernas sätt att sko sig på vården

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel