Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Orsaken till att extrema partier uppstår

På många områden ser vi i dag hur folk behandlas lika illa som tyskarna blev behandlade i Versailles fredsuppgörelsen, vilket blev en grogrund till att Hitler fick med sig stora massor, till att göra hemskheter.

I dag behandlar EU och regeringar stora skaror med folk lika illa som man gjorde i fredsuppgörelsen i Versailles exempel som Sveriges regeringar kommit med vansinnigheter som fått folk att välja extrempolitiska partier typ Sverigedemokraterna:

• Pensionssystemet urholkas på ett sådant sätt att stora skaror av sämre bemedlade kommer att få svårt att klara sig på sina framtida pensioner. Höga vederbörande hävdar att folk får pensionsspara, vilket knappast de som har sämre löner klarar att göra. Här skänker riksdagen röster till SD, och skäller sedan på SD för att de har skänkt rösterna till dem.

• Regeringen sänker möjligheter till att driva köttproduktion för bönder, samer och jägare i mindre och större skala till rovdjuren. Vi människor skall få insekter att äta, vilket tydligen vår landsbygdsminister (rovdjurministern) ser på med glädje. Kan man påstå något annat att det inte är konstigt att folk väljer extrema partier typ SD som vill stävja sådana galenskaper.

• Jag kan inte tänka mig att rösta på SD med deras i mina ögon diskriminerande människosyn. Dessvärre kan jag förstå att det ökar med SD sympatisörer på landsbygden med den något bättre landsbygdspolitiken som SD förespråkar. Det här som främst regeringen gör när de skäller på SD, när de skänker röster till dem, är knappast en framkomlig väg.

• Observera att jag inte stöttar SD:s flyktingpolitik, även om en bättre kontroll i ärandet är befogad.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Det är dags att de i EU-parlamentet och regeringar, då inte minst den svenska regeringen, börjar studera vad som var grunden till att Hitler fick makten i Tyskland, vad följden blev av det är väl känt. Det är dags att man i EU-parlamentet och i vår regering börjar studera vad följderna blir av att de behandlar sitt eget folk illa. Att partier typ SD kommer till är följden av sjuka beslut av etablera partiers nonchalans mot större grupper. Det är orsaken till att extrema partier uppstår som man bör angripa.

Att tro att regeringar kan behandla folk illa i sina egna länder och samtidigt smörja sitt eget läder, är som att man tror att det går att släcka bränder genom att spruta bensin på brasan.

Anders L. Larsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel