Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ortviksparkens majbrasa räcker inte – oförskämda individer tömmer sitt avfall året runt

Annons

Ibland är det lätt att anklaga tjänstemän på Sundsvalls kommun för att inte sköta sitt jobb. När det gäller Ortviksparken i Skönsberg så försöker de nog göra sitt jobb men jobbar verkligen i motvind. Sommartid används parken av de närboende som en avstjälpningsplats för trädgårdsavfall, byggavfall, hushållssopor och mycket annat.

För Plus-kunder: Har tröttnat på snusket vid återvinningen – ansöker om kameraövervakning: "Tror folk skärper sig då"

Ett lämmeltåg av släpkärror och ibland med traktorer trafikerar vägarna ner till tipparna. Det ser onekligen komiskt ut när en del personer tror sig kunna smyga sig ner osynligt med en kärra. Men högarna blir större och större varje år och man har till och med tagit sig friheten att skylta upp tipparna. Majbrasan, den stora avfallstippen för industriavfall och trädgårdsavfall är i drift året runt, detta trots att majbraseområdet skall städas efter sista april, enligt avtal. Detta görs ju inte av ansvariga utan majbrasan har blivit en avfallstipp för företag i området – gratis är givetvis bra.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Ovanför Ortvikens motorbåtsklubb har en BRF-förening anlagt parkeringar till vilka man hänvisar boende. Denna mark är också parkmark. Strandpromenaden är sommartid en testbana för fyrhjulingar och nu när snön kommit så dånar skotrarna fram på strandpromenaden och då är det bara att hoppa ut i buskarna. Jag har full förståelse att kommunala tjänstemän har svårt att göra något åt missbruket av Ortviksparken, men frågan är vad det bor för egendomliga människor i området som missbrukar området efter eget bevåg. 

Detta måste vara den enda parken i Sverige som är avfallstipp, motorbana, snöskoterbana och parkering på samma gång. Och ni som missbrukar parken är ett bedrövligt anhang. Men ert agerande säger ju allt om vilka oförskämda individer ni är. Och den där någon som lovat er allt mellan himmel och jord i parken, är det någon fantasifigur eftersom ingen kan tala vem hen är?

Nån som hamnade i buskarna

Läs också:

Slarv eller organiserad dumpning på återvinningsstationen?

Den överbelastade återvinningsstationen i Johannedal byggs ut

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel