Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Orup tar hyllade krogshowen till Örnsköldsvik – gör dubbla föreställningar

Efter en långkörare med 150 föreställningar av krogshowen Viva La Pop åker Orup i höst ut på en Sverigeturné med showen.
Den 28 och 29 oktober väntar två föreställningar i Fjällräven Center.

Annons

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter

Orups krogshow Viva La Pop har sålt över 115 000 biljetter totalt då den rullat i Stockholm två säsonger på Hamburger Börs och just nu på Rondo i Göteborg. Krogshowen är en kavalkad av hits från hans karriär och givetvis finns även låtar från hans medverkan i TV4:s "Så mycket bättre" för två år sedan med.

Till hösten drar den ut på en stor ishallsturné över landet, vilken når Fjällräven Center i Örnsköldsvik för två föreställningar - 28 respektive 29 oktober.

I Fjällräven väntar en hitkavalkad - precis som på krogshowen, dit långt i från bara dedikerade Orup-fans kommer.

– Den publiken jag har kanske inte är så sugna på att gå på rockklubb eller stå på en festival med varm öl i plastmugg, säger Orup.

Läs även: Wedin om det galna Kent-intresset: "Jag är sönderringd och nedmejlad"

Föreställningen är en konsert rätt och slätt. Det ligger Orup närmast och han är inte monologernas man. Bandet uppgår till tolv personer med kapellmästaren Per Björling på bas i spetsen. Det behövs då Orup inte kan läsa noter - som han säger. Låtarna är omarrade i en slags 70-tals-soulpop-stil - i "en gammaldags showtradition". Det finns också en tydlig röd tråd i vad musikerna har på sig. Orup är känd för att sällan visa sig offentligt i annat än herr-konfektion och det är också den röda tråden här.

– Jag har inte så förtjust i scenkläder. Glitter är inte min grej. Stil är viktigt för mig ja. Jag använder nästan bara konfektion, men jag låter inte sy upp kläder åt bandet, så långt går det inte, berättar Orup.

Läs även: 10 heta nöjeshändelser i Ångermanland i mars

Det finns ingen regissör till showen, men en koreograf har hjälpt till med hur de medverkande rör sig.

– Jag har sett en del krogshower och man märker direkt om det inte känns äkta. Det ska inte se ut som man ansträngt sig på scen, säger Orup.

Även om grundstommen är den samma i varje show händer det att Orup lite på djävulskap slänger in en låt bandet inte spelat innan, så får man se hur det går.

– Vi har spelat ihop så mycket nu så vi har fått en otroligt bra förståelse för varandra, menar Orup.

Hur är du som bandledare?

– När jag började var jag nog ganska hemsk och hård. Nu fattar jag att om musikerna inte fattar något är det jag som skött mig dåligt.

Biljetterna släpps nu på fredag, klockan 09:00.

Läs även: Sax och vibrafon hos jazzklubbarna - här är ett smakprov från saxofonstjärnans repertoar