Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

OS-hjälten högtidstalar på nationaldagen

Paradise hotel-deltagare, körledare och OS-mästare. Nationaldagsfirandet på Stora torget bjuder på en salig blandning kända ansikten.
– Det finns något för alla, både gammal som ung, säger projektledaren Kate Almroth.

Sundsvalls nationaldagsfirande är störst i Sverige. I år hålls även SM-veckan i Sundsvall och därför kommer även temat på nationaldagen gå i idrottens tecken.

Bland annat kommer den nyblivna Sundsvallsbon och skidkungen Johan Olsson att högtidstala.

– Det var en stor ära när jag fick frågan. Jag är faktiskt nervös eftersom det här är långt utanför min comfort zone, men samtidigt får man inte chansen så många gånger så det gäller att passa på, säger Johan Olsson.

Förutom Johan Olsson kommer en hel del andra kända ansikten att närvara. Däribland 50-årsjubilaren Sundsvalls kammarkör med Kjell Lönnå i spetsen, Helen Sjöholm, jazzsångerskan Isabella Lundgren och den populära duon Samir och Victor. Basketprofilen Pontus Frivold tar rollen som konferencier och leder hela kalaset.

– Vi räknar med att vi kommer vara runt 25 000 här under dagen och det är superroligt, säger Kate Almroth.

Förutom aktiviteterna på den stora scenen kommer bland annat de nya svenskarna att hälsas välkomna, flaggan hissas på Norra berget, guidade turer hålls i Norra kajen-området, konstutställningar i IN-gallerian, brandbilsturer och hoppborgar och segwayturer finns för barnen. Och så den årliga paraden.

– Det här är en dag då vi vill öka stoltheten för Sundsvall och verkligen fokusera på det lokala. Nu hoppas vi bara på kanonväder, så att Sundsvall visar sig från sin bästa sida, säger Kate Almroth.