Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Osäkert för Kubikenborg inför premiären: "Varit turbulent i truppen"

Premiären i division III är här.
Men det är ännu oklart hur laget kan ställa upp när Frösö IF står på andra sidan av planen.
– Vi dras med många skadade och sjuka, säger tränaren Henri Sjödal.

Klockan 20.00 på fredagskvällen spelar Kubikenborg säsongens första match i division III – och det mot Fröso IF. En match som Sundsvalls Tidning även kommer att livesända på sajten.

Men Kubikenborg IF hade kunnat vara bättre förberedda.

– Det har varit turbulent och lite skakigt i truppen under försäsongen, säger tränaren Henri Sjödal.

Det har gjort att laget tvingats ställa upp med olika lag under träningsmatcherna, vilket inte har varit helt optimalt.

– Självklart är det så, men samtidigt ställer vi upp med det bästa laget vi har varje gång och det är så man måste göra, säger Henri Sjödal.

Även träningsmatcherna har inneburit problem för laget i andra avseenden.

– I och med att det blev klart med tränare sent i Ånge och Timrå också blev klara sent så har det varit svårt att få till vänskapsmatcher mot dem. I stället har vi mött division IV, bra sådana i och för sig men vi har ingen riktig koll eller uppfattning på hur vi står i förhållande till division III-lagen. Men det märker vi på i premiären, säger han.

Vad vet ni om Frösö?

– Ja, vi slog dem båda gångerna i fjol, men det var jämna matcher. Frösö är ett lag som vill spela fotboll och det är alltid roligt att möta sådana lag, så jag tror på en bra match. Det ska bli riktigt kul att komma i gång nu.