Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oscarsgalan lockade få tv-tittare – det kan vara orsaken

Inte ens Chris Rocks inledande monolog om bristen på mångfalden bland de nominerade, en Lady Gaga i högform och Leonardo DiCaprios efterlängtade första Oscar lyckades locka storpublik framför tv-apparaterna, skriver Rolling Stone.

Med en tittarsiffra på 34,3 miljoner blev den 88:e årliga Oscarsgalan den minst populära bland tv-publiken på åtta år och den tredje minst tittade någonsin.

Orsaken till den svikande tv-publiken är oklar och meningarna går isär. Avsaknaden av riktigt stora "blockbusters" i de tunga kategorierna tros av vissa vara en av orsakerna. Andra tror att uppmaningen att bojkotta galan på grund av den bristfälliga mångfalden haft sin del i det hela.

"Detta är en betydande nedgång och bör skicka en signal till akademin och högt uppsatta inom filmindustrin", skriver den amerikanska medborgarrättsledaren och pastorn Al Sharpton i ett uttalande. (TT)