Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oscarsgatan byggs om i vår – så påverkas trafiken

Delar av Oscarsgatan byggs om i sommar.
Både cykelväg och vägbana ska åtgärdas vilket innebär störningar i trafiken under fyra månader.
– Det finns ett stort behov att rusta upp vägen, säger Anneli Claesson, projektledare.

Annons

Läs mer: Vägarna rustas upp – här är de som valts ut

Sundsvalls kommun har tidigare byggt två cirkulationsplatser vid korsningarna Paviljongvägen och Kvarndamsvägen på Sidsjövägen. Även korsningen Sidsjövägen och Oscarsgatan har gjorts om.

Nu är det dags för nya vägarbeten i området.

Den här gången riktas krafterna mot Oscarsgatans början till i höjd med Bleckslagargatan.

– Vi håller på med projekteringen och sedan ska det ut på anbud. Vår förhoppning är att komma i gång i vår och sedan räknar vi med att arbetet ska pågå till i september, säger Anneli Claesson.

Vad innebär det hör för trafiken under den perioden?

– Vi kommer inte att stänga vägen, men det är klart att det kan bli problem med framkomligheten under den här perioden. Den kommer att gå att köra på, men det kommer att förekomma vissa hinder på sträckan.

Läs mer: Hela listan – här är vägarna som ska fixas

Följande kommer att åtgärdas:

► Cykelvägen på sträckan ska byggas om.

– Eftersom att den är en del av ett huvudcykelstråk så är den viktig att åtgärda om. Nu kommer vi att göra den en halvmeter bredare också och sedan separera gående och cyklister åt med en målad linje, säger Claesson.

► Vägbanan ska ny asfalt och kantstenen ska höjas.

– Det har lagts ny beläggning på den här vägen tidigare vilket gjort kantstenen blivit lägre. Nu tar vi bort den kantsten som finns och lägger om den.

Läs mer: Nu öppnar genvägen genom Sundsvallsbron.

Sedan tidigare är det klart att flera andra vägar i kommunen kommer att rustas upp under våren och sommaren.

Det handlar om Champinjonvägen och Kantarellvägen i Ljustadalen, på Trafikgatan ska två rondeller byggas och därefter ska Tjädervägen i Skönsberg rustas upp. Där kommer även en gång- och cykelbana att anläggas.