Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östrandsfabriken släppte ny stinkbomb – och det kan hända igen

Förra luktutsläppet hade just klingat av när det på onsdagen åter pyste ut en stank som liknats vid kattpiss från SCA:s Östrandsfabrik. Och det kan bli mera av den varan.

Måndagens haveri fick många boende i Sundsvalls- och Timråområdet att ogillande rynka på näsan. På tisdagen deklarerade man från SCA att läckaget var åtgärdat, men på onsdagseftermiddagen var det dags igen.

Den här gången ska även boende i Härnösand ha drabbats, enligt uppgifter i sociala medier.

I ett pressmeddelande skriver fabrikschefen Åke Westberg att luktstörningen uppkommit som följd av en reparation av en lutledning.

Och nu passar man på att varna för att fler luktstörningar är att vänta:

"Vi kan inte garantera att det inte luktar den närmaste veckan, då vi är inne i en inkörningsperiod med nya utmaningar varje dag. Vi beklagar luktstörningarna men ber samtidigt om tålamod under denna tid".

Enligt Björn Lyngfelt, kommunikationsdirektör på SCA, är gaserna ofarliga att inandas.

För Plus-kunder (uppföljning): Stanken från Östrandsfabriken spred sig långt – och problemen kommer att fortsätta: "Vi vill förvarna"

För Plus-kunder: Vi nosade upp några Sundsvallsbor – så reagerade de på morgonens stank: "Vi fick vädra hemma"

Läs mer: Ovanlig lukt från Östrand i dag: "Ber om överseende för eventuellt obehag"