Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Otäck olycka under Mittmediacupen: "Hört att benet gick av på två ställen"

Den andra omgången av Mittmediacupen innehöll många mål och även ett benbrott. Mittfältaren Jessica Fröberg, Alnö IF, skadades efter en närkamp med Kovlands målvakt.
– Jag kände direkt att något var fel, säger Jessica Fröberg.

Under måndagen var det dags för den andra omgången av Mittmediacupen. I damernas andra match möttes Alnö IF och Kovlands IF. Efter en närkamp framför mål skadades Alnös Jessica Fröberg och senare konstaterades det att det handlade om ett benbrott. Det hela handlade inte om något fult spel, utan om en olyckshändelse.

När sporten nådde Alnö-tränaren Tony Tomley under tisdagsförmiddagen sa han så här:

– Jag har hört att benet gick av på två ställen. Det här är inte bra, hon är en viktig spelare och en viktig del i gruppen.

LÄS MER: Liverpool-tränaren tar över Alnö IF

Under tisdagseftermiddagen nådde vi Jessica Fröberg, som bekräftar att både smalben och skenben är helt av.

Det första beskedet som gavs var att det eventuellt kunde bli aktuellt med operation för Fröberg, men så blev inte fallet.

– Det blev faktiskt inte så. Ambulanspersonalen lyckades dra till benen så att det hamnade där de skulle ligga, säger Jessica Fröberg.

Vad kommer du ihåg från situationen?

– Det var en 50/50-boll och jag skulle peta in bollen och fick då en spark på smalbenet. När jag sedan skulle rätta till benskyddet gjorde det väldigt ont.

Fröberg har tidigare varit skadefri, bortsett från en tidigare fotskada, som även den var fotbollsrelaterad.

– Jag har inte varit skadad någonting tidigare, men för två år sedan bröt jag foten efter ett hopslag med en annan tjej. Då förstod jag inte att foten gått av, utan jag åkte hem och ställde mig i duschen först.

Nu väntar tolv veckor med helbensgips och därefter rehabträning. Att säga när hon är tillbaka på fotbollsplanen är därför svårt.

– Jag vet inte hur länge jag blir borta, det är svårt att säga. Men trots omständigheterna mår jag hyfsat bra och så länge jag ligger still går det bra.

Det återstår även att se hur det blir med den planerade Thailandsresan.

– Det är tänkt att jag ska åka dit om fyra veckor, men som det ser ut just nu får jag nog ställa in. Det känns inte optimalt med en tolv timmars flygresa. Det känns givetvis tråkigt, säger Jessica Fröberg.

LÄS MER: Så blev matchresultaten under cupen