Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Otrygg elev med hög frånvaro får ingen hjälp – skolinspektionen inleder utredning

En elev på en grundskola i Sundsvall har under en längre tid haft hög frånvaro och känt sig otrygg på skolan. Elevens föräldrar har efterfrågat en elevassistent men har inte fått något svar från kommunen – nu inleder Skolinspektionen en utredning.

I nästan ett år har eleven varit hemma mestadels av sin skoltid. Eleven känner sig otrygg i skolans miljöer och vill inte vara där. Otryggheten har lett till en hög frånvaro.

Föräldrarna har pratat med skolans rektor och efterfrågat en elevassistent utan resultat. De har även själva varit i kontakt med kommunen ett flertal gånger. De vill att deras barn ska ha en elevassistent som ska öka tryggheten och kunna ge hemundervisning vid frånvaro.

För Plus-kunder: Minut för minut – så tidigt äter ditt barn skollunch i Sundsvall: "Det blir mer en frukost"

Föräldrarna medger att det finns en extraresurs men att den inte räcker till för deras barns behov, eftersom assistenten är tillgänglig för hela klassen. Föräldrarna menar också att denna elevassistent tillsattes först efter att barnets otrygghet och frånvaro började.

Nu inleder Skolinspektionen en utredning och kräver ett svar från kommunen.