Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oväder drog in över Medelpad

Blixtar, spöregn och hagelskurar. Sommarvädret visade på tisdagen sig från sin sämsta sida.

– Det är vatten överallt, säger en operatör vid SOS Alarm.

Över stora delar av Medelpadskusten rumlade den från himlen, samtidigt som det från både Sundsbruk, Sundsvall och Njurunda rapporterades om kraftiga hagelskurar.

Blixtar sken överallt, och förde med sig också strömavbrott. Eon rapporterade att 858 kunder var utan el, bland annat var flera butiker i In-gallerian i centrala Sundsvall mörklagda under stormtimmarna. Minst en brand startades när blixten slog ner i ett flerfamiljshus på Skönsbergsvägen.

De stora vattenmängderna orsakade även översvämningar på flera håll, till exempel under Alnöbrons fäste på ö-sidan forsade vattnet på ställen där det är tänkt att vara torrt. Inne på Willys i Skönsberg var det också mycket vatten.

Parkgatan under järnvägen var avstängd för de stora vattenmassorna, stora översvämningar drog med sig vägskyltar på E4 vid Skönsbergskurvan. Vattenmassorna gjorde också att en slänt vid Vattenfall ovanför motorvägen höll på att rasa.

I hus och lokaler runt om Medelpad fylldes källare, samtidigt som vatten bubblade upp ur brunnslocken på vägen utanför. På vissa håll var vattentrycket så kraftigt att brunnslocken lossnade från vägbanan. En person i Sundsvall fastnade i sin källarlägenhet när vattnet steg utanför dörren.

Bilar fastnade på gator runt om staden, och på Esplanaden i centrala Sundsvall fick mc-förare som parkerat sina fordon vid Vängåvan närmast simma ut till sina motorcyklar.

I Birsta slogs Sundsvalls Tidnings och Dagbladets nya tryckpress ut av blixten. Tidningarna kommer därför att tryckas på annan ort i natt.