Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ovana matchvinnare

IFK Timrå besegrade Stöde i division III mellersta Norrland med 3–1.
Matchvinnare? En inhoppare och en reservmålvakt.
– Det var skönt att vinna, säger Israel Kalenga.

Annons

När Timrå tog tre poäng på bortaplan mot Stöde så var det två otippade matchvinnare som klev fram för gästerna.

Andreas Ejerås gett Timrå ledningen efter knappa kvarten av den första halvleken, ett mål som var halvlekens enda, så klev Israel Kalenga in i handlingarna.

Mittfältaren Kalenga inledde matchen på bänken men ersatte Mattias Norin som hade känningar i baksida lår i halvtid. Och bara tolv minuter senare hade han gjort 2–0.

– Det var en bra passning, och jag hade sett från bänken att backen var lite seg, så jag fick en bra första touch och sedan var det bara att springa. Jag hade redan bestämt vart jag skulle lägga in bollen, berättar mittfältaren.

I vanliga fall är det engelsmannen James Stewart som vaktar målet hos IFK Timrå. Men innan matchen mot Stöde tvingades han att lämna återbud pågrund av personliga orsaker. Något som gjorde att Joel Nilsson kastades in i hetluften, helt utan förvarning.

– Man fick inte riktigt tid att ladda som annars, men nervositeten släppte direkt när man kom ut på planen, säger Nilsson.

Den 19–årige målvakten sattes inte på några större prov i den första halvleken. Desto mer att göra fick han i den andra, framför allt i slutskedet efter att Johan Bergman reducerat för Stöde med sex minuter kvar att spela.

Då klev Nilsson fram och stod för ett par fina ingripanden, bland annat bjöd han på en flygande räddning på ett skott från straffområdeskanten.

– På målet skulle jag ut och boxa bort bollen, men då blev jag stängd, annars hade jag haft den. Men vi gjorde mål snabbt efteråt och vi var aldrig riktigt hotade. Jag tycker ändå att det var vi som hade hela matchen, säger målvakten.

– Det är svårt att komma in från bänken, men de som gör det gör det riktigt bra, berömmer Timråtränaren Stefan Lindqvist.

Segern innebar att Timrå nu har sju raka matcher med poäng och med 13 inspelade poäng ligger de nu femma i tabellen. För Stödes del ser det tyngre ut med blott en seger på nio matcher och tre oavgjorda, vilket gör att de nu är nästjumbo.

Annons