Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Över 2 000 klagobrev från missnöjda poliser

Ytterligare brev från missnöjda poliser har landat hos rikspolischefen och hos landets högsta politiker. En av tio poliser har nu uttryckt sin kritik i skriftlig form. Enligt Polismyndighetens kansli har 593 nya brev kommit fram på onsdagen.

Se också: Massiv polisprotest i Sundsvall

Enligt Polismyndighetens kansli har 593 nya brev kommit fram på onsdagen. Summerat med tisdagens omkring 1 600 brev innebär det att över 2 000 poliser tyckt att det varit värt besväret att sätta missnöjet på pränt, skriva ut brevet i 12 exemplar och fixa med kuvert, adresser och porto.

Hur många fler än brevskrivarna som är missnöjda är oklart. Vissa hävdar att de som är kritiska till lön, arbetsvillkor och ledning hörs och syns oproportionerligt mycket på exempelvis sociala medier som Twitter och inte är representativa för kollektivet.

Bland det missnöjda själva finns andra teorier.

– Det är få brev i förhållande till irritationen. Jag vet väldigt många på mitt jobb som är grymt irriterade över situationen och skulle ta ett annat jobb om de kunde. Men de har inte skrivit något brev för de tycker att det är meningslöst, säger en av TT:s källor.

Polisledningen har bett att få återkomma med svar när man läst breven. Kommentaren hittills är att "mängden brev visar på ett stort engagemang i polisarbetet och det ser arbetsgivaren som positivt".

(TT)