Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Över 500 mötte Py

Över 500 personer, 100 över egentligen tillåtet maxantal, infann sig till tisdagskvällens konsert i Bergsjö kyrka med berömda låtskrivaren, sångerskan och även psalmförfattaren Py Bäckman som huvudperson.

Konserten tyngdes av det tunga aids/hiv-budskapet som Mikael Nilsson från Posithiva Gruppen i Stockholm kom med.

Det finns bara bromsande mediciner och ingen vet hur länge de verkar, sade Nilsson som varit smittad i ett 20-tal år. Ingen ska behöva dö för det vackraste som finns, kärleken.

Han uttryckte en oro över att det är tyst om hiv/aids-problematiken vilket slår mot inte minst de unga.

Yngre och yngre smittas.

Py Bäckman, uppvuxen i Iggesund, kom med ett par av sina nya jullåtar men det var förstås ändå Gabriellas sång, framförd av Nordanstigs manskör och Jacobskören från Hudiksvall, som fick kvällens i särklass största bifall. Den låt som hon skrev för "Såsom i himmelen" och som Helena Sjöholm framförde i filmen.

Manskörens Per Wetter gav sin specialare, Adams julsång, innan

Py Bäckman med "Stad i ljus", som hon skrev för Tommy Körberg och Melodifestivalen, skapade stående och spontana ovationer. De församlade studsade upp ur träbänkarna.

Kyrkan representerades av prästen Arne Selander och kantorn Charles Liljedahl och nämnas bör naturligvis också suveränt konsert-ackompanjerande Rune Broberg. Och Astrid Ahlén, avslappnad programledare.