Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Överklagar beslutet om sågen

Länsstyrelsen avslog överklagan men det beslutet överklagas.
Nu vill den klagande att kommunen köper huset.

En granne till Nykvist såg & hyvleri i Fagervik har lämnat in klagomål till miljö- och byggkontoret i Timrå kommun. Den boende anser att sågen med buller, nedskräpning, damning och störande trafik utgör en olägenhet för de som är bosatta i området.

Ärendet lämnades vidare till miljö- och byggnadsnämnden. I våras tog nämnden beslut om att företaget inte bedöms störa människors hälsa eller miljön. Det beslutet överklagades till länsstyrelsen som gick på samma linje som miljö- och byggnadsnämnden.

Myndigheten anser att det inte funnits skäl för nämnden att vidta några åtgärder gällande sågen i Fagervik. Därför avslog länsstyrelsen överklagan. Nu har det beslutet överklagats till Mark- och miljödomstolen i Östersund.

I sin överklagan yrkar grannen i första hand på att Timrå kommun åläggs att utarbeta en plan för omlokalisering av företaget till en plats i ett industriområde. I andra hand yrkas det på att Timrå kommun löser in fastigheten som ligger granne till sågen.