Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Överklagar modulboende för ensamkommande unga – oroad för högerextremister

Bygglovet överklagas för det planerade modulboendet på LV5-området för ensamkommande unga.
En person har reagerat på att informationen kom så sent och känner farhågor med en sådan tillfällig förläggning.

Beslutet om bygglov kom till de boende i närområdet på Granmodalsgatan dagen före julafton. Den 4 februari hölls ett informationsmöte.

Läs: I början av november skrev ST om planerna.

I överklagandet till länsstyrelsen skriver mannen att det finns en risk för att högerextremister ska komma dit eftersom en stor offentlig parkering finns i anslutning till det planerade boendet.

"Vi som kringboende känner stor oro för den placering av dessa "barn" som är 17-21 år, fast dom är inom en taggtrådsstängslad industritomt" skriver han.

Länsstyrelsen har ännu inte behandlat ärendet. Det finns inga lättnader i lagstiftningen när det gäller bygglov för tillfälliga boenden.

– Men vi försöker ha högre prioritet på tillfälliga boenden på grund av den rådande situationen, säger länsjurist Ulrica Åsberg.

Läs om indraget bygglov i Bergeforsen för modulboende.

Fastighetsförvaltare Anders Lager på Drakfastigheter berättar att planeringen är i full gång för modulboendet. Arbetet med att dra el och vatten startar snart.

– Vecka 14 ska vi påbörja montering av modulerna och vecka 20 ska de stå klara för inflyttning.

Veckan därpå är det tänkt att handikappade som bor i Nacksta flytta in där medan ett byte av hiss genomförs på deras boende.

– I sommar eller höst är det planerat för att ensamkommande unga ska kunna flytta in om det har ordnat sig med personal till dess.