Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överklagar modulboende för ensamkommande unga – oroad för högerextremister

Bygglovet överklagas för det planerade modulboendet på LV5-området för ensamkommande unga.
En person har reagerat på att informationen kom så sent och känner farhågor med en sådan tillfällig förläggning.

Annons

Beslutet om bygglov kom till de boende i närområdet på Granmodalsgatan dagen före julafton. Den 4 februari hölls ett informationsmöte.

Läs: I början av november skrev ST om planerna.

I överklagandet till länsstyrelsen skriver mannen att det finns en risk för att högerextremister ska komma dit eftersom en stor offentlig parkering finns i anslutning till det planerade boendet.

"Vi som kringboende känner stor oro för den placering av dessa "barn" som är 17-21 år, fast dom är inom en taggtrådsstängslad industritomt" skriver han.

Länsstyrelsen har ännu inte behandlat ärendet. Det finns inga lättnader i lagstiftningen när det gäller bygglov för tillfälliga boenden.

– Men vi försöker ha högre prioritet på tillfälliga boenden på grund av den rådande situationen, säger länsjurist Ulrica Åsberg.

Läs om indraget bygglov i Bergeforsen för modulboende.

Fastighetsförvaltare Anders Lager på Drakfastigheter berättar att planeringen är i full gång för modulboendet. Arbetet med att dra el och vatten startar snart.

– Vecka 14 ska vi påbörja montering av modulerna och vecka 20 ska de stå klara för inflyttning.

Veckan därpå är det tänkt att handikappade som bor i Nacksta flytta in där medan ett byte av hiss genomförs på deras boende.

– I sommar eller höst är det planerat för att ensamkommande unga ska kunna flytta in om det har ordnat sig med personal till dess.

Annons