Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Översvallande svängigt på Club Deströyer

På fredagskvällen spelade Desert Crone och Blues Pills på Aveny.

Annons

Desert Crone var en stor överraskning. Sundsvallsbandet bad inte om ursäkt och manglade den stora publiken helt och hållet sönder. Det var seriöst tungt och det gick rakt in i bröstet på undertecknad. De gick på några minuter från att vara ett i raden av okända lokalband till att vara något att räkna med i staden. Jimmy Mattsson, Mikael Holmbom och Johan Cedermark har ett unikt sound de borde vara rädda om.

Blues Pills var så pass bra som jag bara kunde hoppas på. Inledningen var, som en kollega skulle uttrycka sig, fjällmagisk. Elin Larsson helt fantastiska stämma svepte bort alla möjliga tvivel och den i övrigt galet kompetenta besättningen svarade upp på hennes briljans. Blues Pills klarar konsten att både spela väldigt sammansatt och att även kunna sväva ut i sköna improvisationsnummer. Det var första gången de spelade i Sundsvall men jag ser redan fram emot nästa besök.