Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Översvämning i Kovland

Sättnaån flödar över sina bräddar. Sommarstugor under vatten.

Annons

På onsdagseftermiddagen började de första översvämningslarmen komma efter nattens och morgonens ihärdiga regnande.

I Kovland har Sättnaån svämmat över sina bräddar på många ställen, och lämnat både skog, åkermark och hustomter under vatten.

– Min pappa bor i Kvarsätt, och där står ån betydligt högre än den brukar. Vi fick rädda en parkbänk som var en bra bit ute i ån, berättar Ida Selin.

Hon skickade in bilderna här intill till ST.

De visar en sommarstuga i Lövsätt, som fått ta smällen efter översvämningen.

– Det är väldigt mycket vatten. Det var det enda huset som jag såg som översvämmats, men ån har svämmat över på flera ställen, säger Ida.

SMHI håller fast vid sin klass 1-varning, och säger nu att nästan lika mycket regn kan komma under det närmaste dygnet.

I Västerlo, Stöde, bara två mil fågelvägen från Kovland, rapporterades i morse 63 millimeter regn ha fallit senaste 24 timmarna.

Även Ånäsparken i Kovland kände av de stora regnmassorna. Där steg vattenmängden enormt under onsdagen, och parkeringen och delar av parken översvämmades. En läsare har hört av sig till ST och berättat att stockar och bråte har dragits med i vattenmassorna, och att en otrevlig lukt har spridit sig.

Men det är inte bara i Kovland regnet har ställt till med problem. En översvämning utanför Stöde under onsdagen störde tågtrafiken mellan Sundsvall och Ånge. Ett eftermiddagståg ställdes in och ersattes med buss, men under kvällen kunde tågen gå igen. Dock med nedsatt hastighet.

När tågproblemet är avklarat är ännu oklart.

Annons