Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Övervakningskamera håller koll på trafiken i Skönvik

En ny trafikkamera monterades på E4 vid Skönviksbacken i somras.
Nu hoppas man få större överblick över trafiken i det olycksdrabbade vägavsnittet.

Trafikledningen i Gävle är de som har tillgång till kameran. De kan få en bra överblick över vägen eftersom den går att styra åt alla håll och kan även zooma in för att titta på en olycka och ge information till utryckande räddningspersonal.

Läs även: Kamerorna som tar flest fortkörare

– Det har varit tillfällen då trafikledningen sett olycksplatsen via kameran och rapporterat till SOS så att de vet vad de har att vänta när de kommer fram, säger Kristofer Engstrand som är Projektledare på Trafikverket

Kameran monterades i somras. Skadeläget i Skönviksbacken är normalt bättre på sommaren, nu kommer halkan och det är nu den ska få användas ordentligt.

– Vi har en i Torsboda också. Kamerorna sitter på ställen med mycket trafik eller ställen där det ofta blir stopp, säger Kristofer Engstrand.

Läs även: Här sätts fartkameror upp på E14

I Skönviksbacken händer det en hel del olyckor, det är ofta halt eftersom fukten från havet lägger sig på vägbanan. På våren uppstår problem med motljus av lågt stående sol.

– Den här kameran är en trafikövervakningskamera och ingen väglagskamera. Den har inga temperatur- och fuktgivare, säger Kristofer Engstrand.