Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Övikshems styrelse har förtroende för Selling – men har fattat beslut om att rekrytera ny vd

Hans Selling får inte fortsätta som vd för det kommunala bolaget Rodret i Örnsköldsvik efter anklagelser om att ha försökt fuska med en krognota.
Även Övikshem, där Selling också är tillförordnad vd, har fattat beslut om att rekrytera en ny vd.
Men enligt Mikael Breilin, ordförande för Övikshem, har det inte med anklagelserna att göra.

I måndags kunde vi avslöja att Hans Selling får sluta som vd för Rodret, efter anklagelserna om försökt till krogfusk. Sellings tillförordnande går ut vid årsskiftet och styrelsen har valt att inte förlänga det. Hans Selling är sedan den 11 november tillförordnad vd även för Övikshem. Även Övikshems styrelse har tagit beslut om att påbörja rekryteringen av en ny vd.

– Han Selling är ju tf även där. De står i samma läge som vi i Rodret. De behöver också sätta i gång den processen, säger Glenn Nordlund.

Enligt Övikshems ordförande Mikael Breilin togs ett formellt beslut på styrelsemötet den 16 december om att sätta ihop en grupp som ska arbeta med rekryteringen.

– Det är ju naturligt eftersom vi har en tillförordnad vd att vi sätter igång en process, en sådan tar ju ganska lång tid, säger Mikael Breilin.

Enligt honom hade det varit för sent att fatta beslutet vid nästkommande styrelsemöte den 25 februari.

I en intervju med Allehanda.se den 11 november sa Breilin att styrelsen nu får lite vila i och med att Hans Selling klivit in som tillförordnad vd. "Om processen gör att Hans Selling sitter som tillförordnad till sommaren – eller kanske till och med under hela 2016 – spelar inte så stor roll", sa Breilin då.

– Inget har förändrats utifrån mitt uttalande då. Det är fortsatt lugnt, Hans Selling är erfaren, han kan Övikshem och han kan branschen. Rullar allt på är ambitionen att ha en vd på plats, eller veta vem det blir, innan vi går på semester. Men är det något som inte går som det var tänkt kanske processen tar en bit in på hösten också.

Enligt Mikael Breilin har beslutet att inleda en rekrytering inget att göra med de anklagelser som riktats mot Hans Selling.

– Vi vet ju inte vad som har hänt. Det är jättesvårt att veta när ord står mot ord. Rodret väljer att inte förlänga tillförordnandet, men det är ju en helt annan sak att bryta ett ingånget avtal. För att göra det krävs att någonting bevisligen har hänt. Det handlar om ett telefonsamtal där ord står mot ord, han har inte gjort något brottsligt, han är inte dömd.

Hur ser ert avtal med Hans Selling ut?

– Han är tillförordnad vd fram tills dess att en ny vd är rekryterad och på plats.

Har styrelsen för Övikshem förtroende för Hans Selling?

– Ja.

Enligt Mikael Breilin är Hans Selling inte aktuell som permanent vd, då han fyller 68 år under 2016.