Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Övikskämpe vann välförtjänt på Bergsåker

All Around Ås agerade sportslig höjdpunkt under Bergsåker lunchtrav. Negativt var att jättefavoriten Part Nan Angelen återigen galopperade i slutstriden.

Annons

Ö-viksamatören Kevin Porshage har en tänkbar V75-häst i sin All Around Ås. Sexåringen gjorde ännu en kanonprestation från utvändigt ledaren och den här gången räckte det till en säker viktoria.

– Hästen har varit riktigt bra flera starter i rad, ansåg Porshage.

Med sina 183 000 intjänade står nu All Around Ås bra inne i V75:s lägsta klass (för hästar som tjänat maximalt 200 000 kronor).

Part Nan Angelen spelades till V4-omgångens största favorit men gjorde åter bort sig med en upploppsgalopp. I stället var det supertoppade Båthstallet som triumferade med Nagini sedan Daniel Wäjersten körde ett skolbokslopp med jänkarimporten. Snabbt fram till tredje in, ut innan slutkurvan för att avgöra i ett nafs mitt på upploppet.

– Det löste sig bra, menade Wäjersten.

– Dessutom höll han sig ovanligt lugn idag. Jag tyckte vi hade grepp på favoriten när denne galopperade 150 kvar.

Forne Bergsåkerslärlingen och proffstränaren Roger Persson har ett löfte i Mill Victory. Fyraårshingsten tog nu andra raka för Henrik Svensson efter att bjudits på ett vilsamt lopp.

– En intelligent och rejäl häst som tyvärr har lika lätt att lära sig dåliga som bra vanor, kommenterade Roger Persson.

– Där av de tidigare galopperna.

Stall Markus Pihlströms tvåårssto Sodajerk har inlett karriären med två fullödiga pallplaceringar. Nu blev det tredje gången gillt sedan Ulf Ohlsson tagit ledningen trots en safetystart. Och det utan att hon behövt visa hela sitt register.