Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

P3 dokumentär stoppas av facket

Kontraktskrivningen mellan Sveriges Radio och Ljudbang, som är ett av de produktionsbolag som gör P3 Dokumentär, har stoppats av SR:s journalistklubb.

Annons

Det var i veckan som en granskning, gjord av facktidningen Journalisten, visade att arvodena för frilansarna som gör dokumentärerna har sänkts från cirka 85 000 kronor till 65 000 kronor per dokumentär. Men även det gamla högre arvodet låg under lägstalönen för anställda.

– Vi meddelade i onsdags Sveriges Radio att de inte får skriva kontrakt förrän vi har förhandlat, säger klubbens ordförande Ulrika Hyllert till tidningen och tillägger att arbetsgivaren har begärt en paus för att räkna på arvodena.

Kontraktet som gäller produktionen av flera dokumentärer under 2016 skulle ha skrivits under i slutet av denna vecka. Inte heller de två andra produktionsbolag som gör programmet har skrivit kontrakt för 2016. (TT)