Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pa Dibba bekräftar – lämnar GIF Sundsvall: "Känns förjävligt att förlora sista matchen"

Pa Dibba har gjort sin sista match i GIF Sundsvall. Det bekräftar han för Sporten efter derbyförlusten mot Östersund. "Det var sista matchen", säger Dibba.

TV-klippet: Sportens Alexander Nilsson om flytten: "GIF har redan tre bra alternativ till Dibba".

Till Cmore valde Pa Dibba att inte kommentera sin framtid direkt efter matchen, men för ST-sporten bekräftade Dibba att han nu gjort sin sista match i GIF Sundsvall.

– Det känns förjävligt nu att förlora sista matchen, säger Dibba till Sporten.

Han byttes ut i förlustmatchen mot Östersund och var känslosam efter slutsignalen när han kramades om av Roger Franzén.

– Det var sista matchen. Det är massor av känslor. Det går inte att beskriva. Jag har varit i GIF länge, kommenterar Dibba.

För ett par veckor sedan spreds uppgifter om att Hammarby blir Pa Dibbas nästa klubb och han själv bekräftade under lördagen att matchen mot Östersund blev hans sista i GIF-tröjan. Han kom till GIF Sundsvall 2011 efter att ha spelat i division tre med Stockholmslaget Brandbergen. Under åren har han utvecklats till Giffarnas stora anfallsstjärna.

Men derbyförlusten mot Östersund blev en tung avslutning för Dibba som inte fick någon utdelning.

– Jag fick inte mycket att jobba på. Då är det svårt att göra något. Jag försökte bara göra mitt bästa med dem bollarna som kom. Det var några 50/50-bollar och i dag gick det inte vägen.

Ryktena om Dibbas övergång till Hammarby tog alltså fart för ett par veckor sedan och det ryktades tidigt om att anfallaren och Hammarby tidigt var överens om ett kontrakt från och med nästa säsong.

Det som då återstod var för klubbarna att komma överens om en övergångssumma, och nu bekräftar alltså Dibba själv att hans tid i GIF Sundsvall är över.

Som extra krydda på övergången möter Giffarna just Hammarby i nästa omgång, hemma på Norrporten Arena.

Om Dibba spelar i den matchen återstår att se, men det vanliga brukar vara att spelare står över matchen mot sitt gamla lag om övergången precis skett. Något som drabbade GIF i våras efter att de lånat in Noah Sonko Sundberg.

Läs också: Pa Dibba tar avsked – men frågetecknen kvarstår

Läs också: Uppgifter: Pa Dibba säljs för miljonbelopp – det blir hans sista match