Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pa pangade hem premiärvinsten

Klockan tickade mot 70 minuter och spelet såg allt mer tilltrasslat ut för GIF Sundsvall. Men så kom Pa Dibba in och frälste GIF efter bara dryga minuten på plan.
– Riktigt skönt att få med sig en vinst i premiären, säger Pa Dibba.

Annons

GIF Sundsvall hade genomgående svårt mot ett tätt Jönköping Södra. Giffarna tilläts spela fram till sista tredjedelen, men väl där tog det stopp.

– Vi är för passiva i defensiven och offensivt skapar vi för lite lägen, där har vi för lite kontroll och för dåligt tempo, säger GIF:s tränare Joel Cedergren.

I andra halvlek började Jönköping Södra ta över spelet mer och Giffarnas offensiv såg allt mer avmattad ut. En av de som satt på bänken och hoppades få hoppa in var Pa Dibba, som hade trott på en startplats i premiären.

– Det var en chock att börja på bänken, men man får ta det, säger Pa Dibba.

I stället valde tränarduon Roger Franzén och Cedergren att satsa på den omgjorde ytterbacken Eric Larsson på topp med Johan Eklund.

– Larsson har sett bra ut i tidigare matcher, vi tänkte att han kan riva sår i deras försvar med sitt djupledsspel, säger Joel Cedergren och fortsätter:

– Totalt sett gick det sådär för Larsson. Men han fick ganska lite boll och hela laget hade svårt offensivt.

Klockan knaprade sig upp mot 70 minuter, Franzéns gester blev allt mer nervöst yviga från bänkområdet och publiken fick flashbacks från fjolårets premiärförlust mot just J-Södra. Då fick Pa Dibba slänga av sig uppvärmningsvästen och hoppa in i stället för Larsson.

– Det kändes som de hade mer och mer boll i andra, säger Pa Dibba och fortsätter:

– Jag ville bara komma in och göra det bästa möjliga, för mig handlar det om att bidra med mål.

Och Dibba hann med en touch och en dryg minuts speltid innan han fick bidra med sina kunskaper.

– Eklund bryter bollen och jag går djupt, sedan tänker jag bara på att få en bra första touch och sen bara dunka upp den, säger Dibba om målet.

Mot slutet blev Giffarna allt mer passiva i sitt spel.

– Vi blir lite rädda om poängen och hamnar för lågt så de får slå långa bollar, säger Dibba.

Det var nära att Dibba blev snuvad på rollen som segerskytt när J-Södra blev tilldömd straff på tilläggstid. Men Tommy Naurin räddade, till anfallarens glädje.

– Tommy gör en dunderräddning, man ville bara springa fram och ge honom en puss. Det går inte att beskriva känslan, säger Dibba.