Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PA var en framstående idrottsman

Per Arne Ytterström, Kovland, har avlidit i en ålder av 74 år. Hans närmaste är hustrun Karin och två döttrar med familjer.

Per Arne Ytterström, svensk mästare i brottning, belönades med ST-pokalen 1958 för fina insatser i brottningslandslaget.

PA:s liv förknippas alltid med idrott och Kovlands IF. Det var brottning som blev hans stora gren när Kovlands IF tog upp den på programmet. Brottning var en stor idrott på -40, -50 och 60-talet, både här i distriktet och i landet i övrigt och PA var mer eller mindre bofast i brottningslandslaget under flera år.

Att glädjen var stor i klubben över SM-vinsten framgick av grattis-telegrammet - "Uppfylld är en Kovlandsdröm - mästaren heter Ytterström".

1963 skulle det bli VM i brottning och PA tillhörde de 24 VM-kandidaterna. Men PA tackade nej. Han föredrog att träna och spela fotboll! "Tragiskt att det finaste brottarämnet inte är intresserad", skrev pressen.

Även om PA var en framstående idrottsman, lever minnet av hans ledarinsatser och känsla för föreningen säkert längre. Han tillhörde styrelsen för Kovlands IF en lång följd av år, och otaliga är de timmar han lagt ner på föreningsarbete i övrigt.

En stor idrottsman och ledare som betytt mycket för Kovlands IF genom åren.