Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Paketutdelningen i Ånge kan slå nya rekord – fler jagar klappar online

Antalet julklappar som inhandlas online ökar för varje år.
I Ånge förväntas klapputdelningen på Postnords ombud slå nytt rekord.

Annons

I december förra året delade Postnords ombud i Ånge ut över 5 125 julklappar. Det är en ökning med 18 procent jämfört med året innan, och trenden ser ut att hålla i sig.

– Vi märker redan nu att e-handeln ökat sedan förra året och vi har fullt upp med att organisera paketen för att det ska gå så smidigt som möjligt, säger Astrid Gradin, butikschef på Ica supermarket i Ånge, ett av Postnords ombud.

En förutsättning för att julklappshanteringen ska gå så smidigt som möjligt är att mottagarna hämtar ut sina paket så snart som möjligt efter aviseringen.

– Då blir det mer utrymme för nya paket och det går snabbare att hantera. Men Ångeborna är faktiskt väldigt duktiga på att hämta ut sina klappar, säger Astrid Gradin.

Att e-handeln ökar i Ånge tror Astrid Gradin beror på att det är smidigt.

– När man bor på en mindre ort är det lättare att handla online än att åka in till Sundsvall och trängas i butiker, säger hon.