Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pallkänning i premiären för Sara Hector – som tappade efter kostsam miss: "Bra laginsats"

Sara Hector hade pallkänning efter första åket i damernas storslalompremiär i österrikiska Sölden.
Men 25-åringen tappade efter en kostsam miss och slutade på delad niondeplats.
Totalt tre svenskor tog poäng i tävlingen som vanns av tyskan Viktoria Rebensburg.

Sara Hector övertygade i det första åket i Sölden och gick i mål som fyra. Upp till ledande italienskan Manuela Mölgg skiljde bara 35 hundradelar, till tyskan Viktoria Rebensburg på pallplats ynka två hundradelar.

– Vilken fin avslutning, sa SVT:s kommentator Björn Fagerlind efter första åket.

Men i det andra åket gjorde 25-åringen en kostsam miss och tappade mycket tid. Hector gick i mål som sexa, men slutade på en delad niondeplats när alla åkare var färdiga.

Hector var en sekund och 55 hundradelar bakom Viktoria Rebensburg som vann på tiden 1.55,20.

– Det hade varit kul att ha Sara ett snäpp högre upp, men det lovar ändå gott inför framtiden, säger SVT:s expert Pernilla Wiberg.

Estelle Alphand blev näst bästa svenska med en 14:e plats i sin första tävling för Sverige. Frida Hansdotter, som inte har storslalom som favoritgren, blev 21:a. I fjol kvalade hon bara in till andra åket vid tre av totalt åtta tillfällen i disciplinen.

– Man kan summera det här som en bra laginsats. Sara har absolut chansen att kliva upp på pallen senare i vinter, säger Pernilla Wiberg.

För amerikanskan Lindsey Vonn blev det fiasko och storstjärnan åkte ut redan efter första åket i sin första start i storslalom på nästan två år.

Succédebut i svenska landslaget för legendarens dotter: "Bådar gott"

Svenska landslagets nya dräkt – lila i stället för blågul: "Säkert en vattendelare ute i stugorna"