Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Panikknapp och mindre bonusar – så här påverkas spelarna i nya lagförslaget

Regeringen har föreslagit en ny spellag.
Det kommer bland annat innebära färre bonusar och en panikknapp för spelarna.
– Det är den största reformen på detta område någonsin, säger Ardalan Shekarabi på en presskonferens, enligt Expressen.

Den svenska spelmarknaden, med Svenska Spels monopol, har varit omtalad och utretts under många år. Nu ska den regleras om och regeringen har lagt fram ett nytt lagförslag.

Framför allt innebär det skillnader när det kommer till vadhållning och spel på nätet, berättar Expressen som varit på plats på civilminister Ardalan Shekarabis presskonferens.

Nästa år ska onlinemarknaden öppnas för privata aktörer, om de söker dispens hos Spelmyndigheten, som införs till nästa år. Om bolagen inte är licensierade ses spelen som kriminell handling. För att godkännas måste bolagen betala 18 procent av sina vinster till myndigheten. Spelmyndigheten kan också ställa krav på hur spel marknadsförs.

– Syftet är att den svenska staten ska återta kontrollen över den svenska spelmarknaden, och därmed säkerställa att svensk lag gäller, säger Ardalan Shekarabi på presskonferensen.

Insättningsbonusar, som ofta marknadsförs hårt på tv och internet, ska bara vara tillåtna vid en första insättning.

Spelbolagen måste också kunna erbjuda sina kunder att stänga av sig själva genom en panikknapp.