Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pappa i Ragunda misstänks för mordförsök på sitt barn - i dag begärs han häktad

Den man i 30-årsåldern som misstänks för mordförsök på sitt barn i Ragunda kommun i söndags begärs nu häktad. Barnet är i ettårsåldern och vårdas för svåra skador.

Mannen greps på söndagsmorgonen på en ort i Ragunda kommun, misstänkt för att ha försökt döda sitt barn.

Av information från åklagarkammaren på tisdagen framgår att det är är mannens fru och barn som är målsägande. Barnet är i ettårsåldern och vårdas på sjukhus för allvarliga skador.

Läs mer: Man i 30-årsåldern anhållen misstänkt för mordförsök i Ragunda kommun

"Åklagaren kan inte uttala sig om målsägandenas skador och om hur de har uppkommit, eftersom detta är under utredning. Utredningen fortsätter nu med förhör och tekniska undersökningar", står det i ett pressmeddelande från åklagarkammaren.

Polis- och räddningsinsatsen inleddes vid vid niotiden på söndagen. Barnet fördes till Östersunds sjukhus med helikopter och den misstänkte gärningsmannen greps på platsen. Senare samma dag beslutade jouråklagare att anhålla den misstänkte, på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.

Därefter har förhör och tekniska undersökningar genomförts och på tisdagsförmiddagen beslutade vice chefsåklagare, Eva-Lena Rimér, att begära mannen häktad för försök till mord, grovmisshandel och grovt olaga hot. Framställan kommer att lämnas in till Östersunds tingsrätt under eftermiddagen.

Häktningsförhandling kommer att hållas på tisdag eftermiddag eller under onsdagen.